Kilpailu

KILPAILUAIKA 

Vuoden Työnantaja -kilpailun tavoite on nostaa esiin parhaat työnantajat ja hyvän työnantajuuden käytännöt. Yritys tai yhteisö ei voi osallistua kilpailuun rahalla tai johdon päätöksellä, vaan osallistuminen tapahtuu ainoastaan yleisten ilmiantojen kautta. Ilmiantojen perusteella valitaan kilpailun finalistit, ja näiden joukosta lopulta voittaja.

Vuoden Työnantajan valinnassa painotetaan työntekijöistä huolehtimista, työntekijöiden motivoimista ja kehittämistä sekä työhyvinvointia ja -kulttuuria. Lisäksi huomioidaan yrityksen tunnusluvut sekä vaikutus alueen työllisyyteen ja talouteen. Kilpailu on järjestetty Pirkanmaan talousalueella jo vuodesta 1983. Vaasassa kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018.

Miten osallistua?

Kuka tahansa voi ilmiantaa hyvänä työnantajana pitämänsä yrityksen tai yhteisön mukaan Vuoden Työnantaja -kilpailun nettisivujen kautta. Kilpailuun voi ehdottaa yritystä, joka ehdottajan omasta mielestä täyttää hyvän työnantajan määritelmän.

Säännöt

  •  10 vuoden sisään  Vuoden Työnantaja kilpailun voittanut yritystä ei voida valita finalistiksi.
  • Yhteistyökumppanina toimivaa yritystä ei voida valita kilpailun finalistiksi.
  • Kilpailu on osallistujille maksuton.
  • Palkittavilla yrityksillä tulee olla liiketoimintaa kulloisellakin kilpailualueella (Pirkanmaa tai Vaasa).

Kumppanuudet

Vuoden työnantajan etsimistä on tukemassa kumppaneina yrityksiä, jotka kokevat kilpailun aiheen itselleen läheiseksi. Kilpailu pyrkii kehittämään kumppanuuksia pitkäjänteisesti ja kumppanit valitaan kullekin vuodelle ennen ilmiantojen alkamista. Mikäli yrityksesi on kiinnostunut keskustelemaan kumppanuuksista lisää, ota yhteyttä kilpailun projektitiimiin!